Bestellijst

Geen bestellingen

Opening cursusjaar 2022-2023

maandag, 22 augustus, 2022

Opening Cursusjaar 2022 – 2023

Zoals altijd openen wij het nieuwe cursusjaar weer met een feestelijke bijeenkomst in respectievelijk Zwolle en Hengelo. U krijgt daar alvast een klein voorproefje van een aantal van onze cursussen. Als belangstellende van U3L nodigen wij u hiervoor natuurlijk van harte uit. Kent u iemand die wellicht ook belangstelling heeft voor de activiteiten van U3L? Ook introducees zijn van harte welkom.


Opening cursusseizoen U3L Zwolle

Wanneer? dinsdag 6 september 2022 van 13.30 – 17.00 uur
Waar? De Stadkamer, Zwolle, de Zeven Alleetjes 1 a, Zwolle.
Hoe komt u er? De Stadkamer ligt op 6 minuten loopafstand van Station Zwolle.
Komt u met de auto, dan kunt u (betaald) parkeren op de parkeerplaats naast de Stadkamer aan de Burgemeester van Roijensingel, Zwolle.

Programma
13.30 uur                    Inloop

14.00 uur                    Welkom door onze voorzitter dhr. Ton van Ulden met aansluiten vier minicolleges door docenten van U3L.

Drs. Gregor Dijkhuis heeft zich toegelegd op de geschiedenis van de hoge middeleeuwen. Hij geeft in Zwolle maar liefst drie verschillende cursussen over dit onderwerp: De strijd in het Midden-Oosten, Middeleeuwse zomer en Reizen naar God.

Suzanne Wentink is archeoloog en werkt bij het Oversticht en houdt zich bezig met Archeologie in Overijssel.  In haar cursus vertelt zij over diverse bodemvondsten en wat die ons vertellen over het leven van ongeveer 8000 jaar geleden tot ongeveer de 10e eeuw.

15.00 uur                    PAUZE

Na de pauze komt drs. Mieke Mulder aan het woord. Zij is verteller en schrijver over kunst. Zij vertelt u over het onderwerp waarin zij zich specialiseerde, namelijk ‘Vrouwen die kunstgeschiedenis maakten

En tot slot geeft Dhr. Hemmo Plas een kijkje in zijn cursus De prikkelende kijk op economie.

In zijn cursus bespreekt hij een aantal actuele economische ontwikkelingen die vaak in de

media opduiken en vaak zorgen voor onbegrip en misverstanden.

Muziek

Tussen de colleges verzorgen Tibor Elferink en Nathalie Schaap een muzikaal intermezzo

Tibor Elferink heeft al vaker muziek gespeelt op openingen van U3L. Dit keer neemt hij zangeres Nathalie Schaap mee. 

16.00 uur                      Vanaf een uur of vier sluiten we het programma af en kunt u nog even gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

17.00                          einde  

 

Opening cursusseizoen U3L Twente

Wanneer? donderdag 8 september 2022 van 14.00 – 16.30 uur
Waar? Bibliotheek Hengelo, Beursstraat 34
7551 HV Hengelo

Hoe komt u er? Bibliotheek Hengelo ligt op 3 minuten loopafstand van Station Hengelo.
Parkeergarage Hengelo Centre (De Beurs) ligt op 1 minuut loopafstand van de Bibliotheek.

Programma

14.00 uur          Inloop en welkom met aansluiten vier minicolleges door docenten van U3L.

Drs. Jeanne van der Stappen neemt u mee naar Het Bourgondische en Habsburgse Rijk. Zij heeft een zwak voor Margaretha van Oostenrijk. Aan haar en aan haar stief- grootmoeder Margareta van York is de cursus Dames met Klasse gewijd.

Drs. Gregor Dijkhuis heeft zich toegelegd op de geschiedenis van de hoge middeleeuwen. Hij geeft in Hengelo maar drie verschillende cursussen over dit onderwerp: Reizen naar God, Grote Middeleeuwers en Sicilië – Schoonheid en Tragiek

Pasen en Pinksteren op één dag? Nee dus, dat is de titel van de cursus van ds. drs. Frans Wiersma. Als emeritus predikant van de PKN vertelt dhr. Wiersma u alles over de oorsprong en vele lagen van deze Christelijke feestdagen en waarom ze dus nooit dag vallen.

Mr. Tibor Elferink laat u in zijn cursus De geschiedenis van de Jazz kennismaken met de rijkdom van deze invloedrijke muziek en haar intrigerende geschiedenis. Ook sociaal maatschappelijke thema’s die een rol spelen in de ontwikkeling en perceptie van jazz, zoals slavernij, racisme, de opkomst van de burgerrechtenbeweging etc. komen aan bod.

We sluiten we programma gezellig af met een hapje en een drankje

16.30 uur                    Einde

Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de nieuwsbrief van U3L via de knop op de startpagina van deze website. .
Even bellen of een mail sturen kan ook: stuur in dat geval een berichtje naar adm@u3l.nl of bel met 06-21315361.