Bestellijst

Geen bestellingen

vrienden van U3L

 

Nieuwsbrieven van Vrienden van U3L: aug 2022 juli 2022 juni 2022 apr 2022 feb 2022 jan 2022 dec 2021 okt 2021
Informatie over Vrienden van U3l en vriend worden: download pdf

Beste Vrienden,

We zitten midden in de zomer en velen van u gaan er wellicht op uit voor langere of kortere tijd. Wat u ook gaat doen en waar u ook verblijft: we hopen dat u een goede zomer mag hebben.

In deze brief vindt u de laatste informatie over onze komende activiteiten die vlak na de zomer zullen plaatsvinden. Noteert u alvast de data in uw agenda. De definitieve uitnodiging ontvangt u 4 weken van te voren.
U kunt zich ook al voor beide activiteiten via de mail opgeven bij Freda Miltenburg: freda@miltenburgmail.nl. U kunt voor beide activiteiten introducés aanmelden.

1. Vriendenmiddag:
Datum: woensdag 7 september, vanaf 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur
Locatie: Koelwaterhal van kunstenaar Ronald Westerhuis, IJsselcentraleweg, 6, 8015 PA (de oude Harculo elektriciteits-centrale)
Thema: Verhalen over de IJssel verteld door Wim Eikelboom, liefhebber en kenner van de IJssel (zie: www.rivierenverhalen.nl). Ook vertelt hij waar de organisaties "Schone rivieren"(www.schonerivieren.org) en "Drinkbare IJssel” (https://vnrgemeenten.nl/drinkbare-ijssel) voor staan.
Ronald Westerhuis zal iets vertellen over de toekomstpannen voor de Koelwatertoren (wat betreft kunst en plannen voor het gebied rondom de Koelwatertoren).
Afsluiting: Ca. half 5 met een hapje en een drankje tot uiterlijk 17.30 uur.
Aanmelding: bij Freda Miltenburg per mail: freda@miltenburgmail.nl
Kosten: Vrienden €5, introducés €7,50

2. Najaarsexcursie: "Langs de IJssel"
Datum: donderdag 29 september 2022
Vertrek: 8.30 uur met de bus vanaf station Zwolle, zuid zijde. Roel Stöcker is weer onze chauffeur. Hij dacht actief mee over de uitwerking en route van deze dag!
Thema/route: We gaan tussen Zwolle en Doesburg langs beide zijden van de IJssel rijden en we zullen op diverse plaatsen stoppen Onze reisleider Wim Eikelboom zal onderweg informatie geven, verhalen vertellen en gedichten voordragen.
’s Ochtends zullen we in de Duursche Waard onder zijn leiding een wandeling in 2 delen maken met veel informatie over de oude steenfabriek en het oude Ooibos. De eerste wandeling is voor iedereen te doen.
’s Middags kunnen we na de lunch een korte wandeling door Doesburg maken o.l.v. Wim Eikelboom. Wij zullen dan o.a. de Vispassage bezoeken. Maar natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid Doesburg bekijken.
Op de terugweg rijden we richting Zutphen. We maken een mooie rit en bezoeken het kerkje in Voorst. Dan via o.a. Bussloo, Welsum, Veessen terug naar Zwolle. Een mooie route waarbij de rivier meer ruimte heeft gekregen na Veessen.
Koffie en lunch: We gaan koffie drinken met gebak bij Brasserie op Duur aan de Lange Kolk nabij de Duursche Waard ((https://brasserieopduur.nl). De lunch is in Doesburg in restaurant De Kade met zicht op de IJssel (www.stadshoteldoesburg.nl).
Vertrek uit Doesburg: 16.00 uur.
Aankomst Zwolle: 18.15 uur aan de zuidzijde van station Zwolle.
Aanmelding: bij Freda Miltenburg per mail: freda@miltenburgmail.nl
Kosten: Vrienden € 50, introducés € 55. Er is een maximum van 50 deelnemers!

3. Bestuurlijk nieuws: We herhalen onze oproep voor minimaal één nieuw bestuurslid. De kwetsbaarheid voor het bestuur is momenteel veel te groot. Mogelijk is er een belangstellende. We gaan graag met je in gesprek. Geheel vrijblijvend, uiteraard.

4. De Stad Verbeeldt
De Stad Verbeeldt organiseert van 3 september t/m 2 oktober 2022 in het Dienstengebouw van de oude IJsselcentrale een dubbele expositie: de expositie Zilveren Camera 2021 en de expositie De Stad Verbeeldt…weer! – Verhalen van Harculo met fotografische beeldverhalen en multimediale producties van amateurfotografen, professionele fotografen en beeldmakers. Hiervoor zijn veel oud- medewerkers, oud- dienstverleners en wijkbewoners geïnterviewd, foto’s en filmopnamen gemaakt en verwerkt in beeldverhalen en producties. Een unieke expositie. Deze tentoonstellingen kunt u combineren met een bezoek aan onze Vriendenmiddag. Maar u kunt dit natuurlijk ook bezoeken op een andere dag.
De Stad Verbeeldt organiseert in die periode ook stadsgesprekken voor kinderen vanaf 6+ met ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en een fotografische zwerftocht langs de IJssel met professionele fotograaf.
Zeer aanbevolen! (www.destadverbeeldt.nl)

Tot zover deze Nieuwsbrief. We zien jullie aanmeldingen voor Vriendenmiddag, Excursie en bestuur graag tegemoet!

Hartelijke groet, en graag tot ziens!
Het bestuur,
Robert Scholma, robertscholma@hotmail.com, 06 21287670
Freda Miltenburg, freda@miltenburgmail.nl, 06 20886009