Bestellijst

Geen bestellingen

Vriendennieuws

dinsdag, 15 maart, 2022


Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L okt 2021
Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L dec 2021
Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L jan 2022
Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L feb 2022
Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L apr 2022
Download Nieuwsbrief Vrienden van U3L juni 2022

Voorjaarsexcursie op donderdag 28 april naar de stad Groningen
Op donderdag 28 april j.l. zijn we met 36 personen met de bus naar Groningen gegaan. Het was prachtig weer. Na een koffiestop in Haren bij strandpaviljoen het Paterswoldsemeer (waar de koffie met appeltaart lekker was en het uitzicht op het Paterswoldsemeer prachtig) zijn we naar de stad Groningen gereden. Ondanks de verkeersoverlast door wegwerkzaamheden rond en in Groningen kwamen we toch op tijd aan bij het Forum waar we een rondleiding (in 3 groepen) kregen. Het was indrukwekkend om in het gebouw te zijn: het is groot, hoog, is open voor iedereen (openbare ruimte) , en het heeft een groot aantal functies in zich verenigd, waaronder die van bibliotheek. Het wordt "de huiskamer van Groningen" genoemd en zo is het ook. Een oma zat met haar kleinkind naar een tv programma te kijken, er werd gestudeerd, je kon een kopje koffie drinken,  enz. ​​​​​Maar bovenal: het was er huiselijk. Na een heerlijke lunch in het prachtige restaurant Weeva ging ieder zijn eigen weg: een stadswandeling maken, nog even het Forum in, winkelen, een kopje koffie drinken en daarna weer naar huis. De bus reed op de terugweg door villawijk Helpman met een kort stop bij  begraafplaats Esserveld (rijksmonument) en reed daarna zonder oponthoud naar Zwolle om daar weer om stipt 18.15 uur aan te komen. Het was een geslaagde dag.

Vriendenmiddag 8 april
Op 8 april j.l. hebben we een zeer geslaagde Vriendenmiddag gehad met ca 65 deelnemers/Vrienden.  Architectuurhistoricus Hans de Man heeft een presentatie over de stad  Groningen gegeven met veel mooi beeldmateriaal en kaarten van de stad. Als vervolg hierop is er de excursie op 28 april 2022 naar de stad Groningen. Aanmelden hiervoor kan nog tot 25 april!. Ook was er die middag een muzikaal optreden van 4 musici vanuit de Stichting Huismuziek Zwolle die klezmermuziek en musicalmuziek ten gehore brachten. En gedurfde en mooie muziekkeuze die met veel speelplezier ten  gehore werd gebracht. 
Het was een geanimeerde bijeenkomst. We waren blij elkaar weer te kunnen zien en spreken.
Download de samenvatting van de presentatie van Hans de Man.

​​​​​​Plannen
Zomerlezing:????
In september hebben we het plan om een middag te organiseren met Verhalen over de IJssel. Dit mede naar aanleiding van de uitgave  "Atlas van de IJssel" (samengesteld door Tjirk van der Ziel en Albert Corporaal met foto's van Joop van Putten en "Overijssels boek van het jaar 2021").
Onze excursie in de 2e helft van september zal op dit thema aansluiten. De plannen hierover zijn in volle ontwikkeling. Vast staat dat we die dag de loop van de IJssel zullen volgen over het gebied Westervoort (de oorsprong) en Zwolle. U hoort binnenkort meer.

Kascontrole 
We willen in de toekomst graag jaarlijks een kascontrole laten uitvoeren. We zijn dan ook op zoek naar 2 personen die dat voor het financiële jaar 2021  willen doen. Informatie  en aanmelden hiervoor kan bij Robert Scholma (voorzitter/penningmeester Stichting Vrienden van U3L), telefoonnummer 06-21287670 en Freda Miltenburg (secretaris), telefoonnummer 06-20886009.
 

Meer informatie over Vrienden van U3l en vriend worden: download pdf

Freda Miltenburg en Robert Scholma