Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: EN23-03

De Geschiedenis van de Jazz (1)

De Geschiedenis van de Jazz (1)
Cursuscode: EN23-03

Maak kennis met de rijkdom van deze invloedrijke muziek en haar intrigerende geschiedenis. De collegereeks sluit af met een live concert!
Jazz is een invloedrijke muzieksoort met een intrigerende geschiedenis. Deze collegereeks geeft inzicht in de historische ontwikkeling van deze veelzijdige en interessante kunstvorm vanaf haar ontstaan begin 20e eeuw tot heden.
Daarbij zal er aandacht zijn voor diverse sociaal maatschappelijke thema’s die een rol spelen in de ontwikkeling en perceptie van jazz, zoals slavernij, racisme, de opkomst van de burgerrechtenbeweging, het ontstaan van de tienercultuur en de introductie van de radio.
Maar natuurlijk is er ook veelvuldig aandacht voor de grootheden uit de jazz zoals Miles Davis, Duke Ellington, John Coltrane, Billie Holiday en Charlie Parker. Wat maakt hen zo kenmerkend en wat was hun rol binnen de ontwikkeling van de jazz.
Tijdens de colleges wordt de theoretische uiteenzetting telkens op een toegankelijke manier geïllustreerd aan de hand van luistervoorbeelden en suggesties (luisteratuur). Je maakt kennis met (de kenmerken van) jazz en je doet genre- en repertoirekennis op.
We sluiten de reeks af met een bezoek aan een live jazz concert!*
Doelgroep: iedereen die kennis wil maken met de boeiende wereld van de jazz. Specifieke voorkennis op het gebied van jazz is allerminst een vereiste.
*kosten voor rekening van de cursisten

Vrijdag 10 maart 2023
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 140,00
Dhr. mr. T. (Tibor) Elferink
10:00 - 12:00
Locatie: Bibliotheek Enschede (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
mr. T. (Tibor) Elferink
mr. T. (Tibor) Elferink