Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: HE23-01

Sicilië - Schoonheid en Tragiek

Sicilië - Schoonheid en Tragiek
Cursuscode: HE23-01

Sicilië, in het hart van de Middellandse Zee, is eeuwenlang een politiek en cultureel centrum geweest. Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs: opeenvolgende golven van beschaving maakten het eiland tot een smeltkroes van culturen die is terug te vinden in de bouwwerken, in de kunst, in het eten en in de taal.
Onder de heerschappij van de Normandiërs en de Hohenstaufen groeit Sicilië in de 12e-13e eeuw zelfs uit tot een van de rijkste en machtigste koninkrijken in Europa.
In deze cursus van vijf bijeenkomsten van 2 uur wordt ook besproken  hoe het eiland in de loop van de geschiedenis is uitgebuit en verwaarloosd. Met alle gevolgen van dien, zoals de onthutsende groei van de mafia.

Dinsdag 7 februari 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Dhr. drs. G. (Gregor) Dijkhuis

Het begeleidend materiaal bij de cursus wordt aangeboden in de vorm van hand-outs en readers. Uw bijdrage in de kosten hiervan (€ 10,=) wordt aan het begin van de cursus met de docent verrekend. 

Deze cursus is een uitstekende voorbereiding op de 13-daagse studiereis naar Sicilië (mei/juni 2023), die door Gregor Dijkhuis georganiseerd en begeleid wordt. Deelname aan de cursus vormt nochtans geen enkele verplichting tot deelname aan de studiereis of omgekeerd.

13:30 - 15:30
Locatie: Museum Hengelo (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. G. (Gregor) Dijkhuis
drs. G. (Gregor) Dijkhuis
Gregor Dijkhuis heeft zich toegelegd op de studie van de Hoge Middeleeuwen. In 2015 publiceerde hij de eerste Nederlandstalige monografie over Frederik II: Stupor Mundi – Kroniek van een eigenzinnige keizer. In 2021 schreef hij De Middeleeuwse Zomer – hoogtepunten uit de Hoge Middeleeuwen. Naast cursussen en lezingen over cultuurhistorische onderwerpen, organiseert Gregor Dijkhuis thematische culturele-culinaire reizen. www.stupormundi.net