Cursusnummer:
ZW23-29

Een culinaire tijdreis. Van de oertijd tot nu

Een culinaire tijdreis. Van de oertijd tot nu

Eten is zo oud als de mensheid, wat we eten verandert met de invloed van klimaat, innovaties en cultureel-religieuze invloeden. Een gevulde pauw, vegetarisch dieet of het eerste massa-kookboek betekent zoveel meer dan alleen de maaltijd zelf: wat er op ons bord ligt weerspiegelt de tijd waarin we leven. In deze cursus van historicus en -zoals ze zelf zegt- “gepatenteerd lekkerbek” Barbara Sonneveldt maakt u een culinaire reis door de geschiedenis. Hierin wordt o.m. duidelijk dat de bio-industrie al zo oud is als de weg naar Rome, het koketteren met topkoks allesbehalve nieuw is, kreeft lang als maaltijd voor paupers werd beschouwd, Beatrix in één sterrenrestaurant een mislukte EU-top wist te voorkomen en nog veel meer! 

  • 4 lessen van 2 uur Toon details
    • 1: dinsdag 7 nov 2023 - 13:30 – Jeruzalemkerk
    • 2: dinsdag 14 nov 2023 - 13:30 – Jeruzalemkerk
    • 3: dinsdag 21 nov 2023 - 13:30 – Jeruzalemkerk
    • 4: dinsdag 28 nov 2023 - 13:30 – Jeruzalemkerk
  • € 118,00
  • drs. Barbera Sonneveldt
  • Boeken gebruikt: 1 Toon boek-info
    • Culinaire Tijdreis

      Aanbevolen boek:
      - Wina Born, Eten door de eeuwen 
      - Jacques Meerman, Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

       

  • Jeruzalemkerk Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm