Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZW23-07

Reizen naar God

Reizen naar God
Cursuscode: ZW23-07

In veel culturen worden bijzondere krachten toegedicht aan bepaalde bomen, rivieren, stenen.
Om uiteenlopende beweegredenen wil men heilige plaatsen te bezoeken en zich verbinden met de heilzame krachten van die mystieke plek.
Ook in de middeleeuwen komen om die reden pelgrimsstromen op gang.
Voor het eerst is het niet alleen de hoge geestelijkheid die op pad gaat, maar trekt ook de adel – hoog en laag – en in toenemende mate ook het gewone volk erop uit. De Kerk laat haar aanvankelijke terughoudendheid tegenover het verschijnsel varen, en stimuleert bedevaarten nu volop.
Deze cursus van vijf bijeenkomsten van 2 uur gaat over pelgrims, pelgrimstochten en pelgrimsoorden. We belichten het verschijnsel bedevaarten wordt van alle kanten. Aan de orde komen geloof, bijgeloof en goedgelovigheid, over aflaten en relieken. Naast de grote bedevaartsoorden (Jeruzalem, Rome, Santiago, Keulen) passeert een hele reeks kleine(re) bedevaartsoorden de revue.

Maandag 6 februari 2023
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00
Dhr. drs. G. (Gregor) Dijkhuis
Boek: info Reizen naar God (klik hier voor meer informatie)
13:30 - 15:30
Locaties: Jeruzalemkerk, Jeruzalemkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
drs. G. (Gregor) Dijkhuis
drs. G. (Gregor) Dijkhuis
Gregor Dijkhuis heeft zich toegelegd op de studie van de Hoge Middeleeuwen. In 2015 publiceerde hij de eerste Nederlandstalige monografie over Frederik II: Stupor Mundi – Kroniek van een eigenzinnige keizer. In 2021 schreef hij De Middeleeuwse Zomer – hoogtepunten uit de Hoge Middeleeuwen. Naast cursussen en lezingen over cultuurhistorische onderwerpen, organiseert Gregor Dijkhuis thematische culturele-culinaire reizen. www.stupormundi.net