Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZW22-27

De oratoria van Felix Mendelssohn-Bartholdy

De oratoria van Felix Mendelssohn-Bartholdy
Cursuscode: ZW22-27

Ter gelegenheid van de 175e sterfdag van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) doceert Dr. Marcel S. Zwitser een kort programma rond twee van Mendelssohns grootste werken: de oratoria Paulus (1836) en Elias (1846).
Als kind was Felix Mendelssohn-Bartholdy ondergedompeld in de muziek van Johann Sebastian Bach. Geen wonder dat Mendelssohns oratoria nu gelden als de beste oratoria uit de 19e eeuwse muziek en met de passie van Bach en de oratoria van Händel worden gerekend tot de hoogtepunten in de oratoriumliteratuur. In de cursus zal de ontstaansgeschiedenis van beide oratoria worden belicht, met speciale aandacht voor Mendelssohns contacten met de tekstschrijvers van zijn oratoria, en zal de relatie tussen de tekst en de muziek in diverse passages worden besproken.

Dinsdag 5 juli 2022
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Dhr. dr. M.S. (Marcel) Zwitser
10:00 - 12:00
Locatie: De Groote Sociëteit Zwolle (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
dr. M.S. (Marcel) Zwitser
dr. M.S. (Marcel) Zwitser
Marcel S. Zwitser studeerde muziektheorie en muziekwetenschap en promoveerde in 2012 aan de Universiteit Utrecht op een interdisciplinair onderzoek historische theologie en muziekwetenschap naar de invloed van de lutherse pneumatologie op Johann Sebastian Bach. Hij doceerde o.m. aan de University College Roosevelt (Middelburg, NL) en werkt nu als een freelance docent muziektheorie en muziekwetenschap in Marcel Zwitser Music Lectures. Website: www.marcelzwitser.nl