Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZW 22-19

Muziek en Maatschappij

Muziek en Maatschappij
Cursuscode: ZW 22-19

Componisten en kunstenaars zijn individuen en werken vanuit hun eigen belevingswereld. Toch kan niemand zich helemaal loszingen van zijn of haar omgeving, met tradities waarin gecomponeerd wordt, opvattingen zoals 'een vrouw componeert niet', en het ex- of impliciet verbieden van recalcitrante uitingen. Zo drukt de maatschappij een stempel op kunst(enaars). In deze reeks behandelen we muziek vanuit deze invalshoek met de focus op de afgelopen honderd jaar in Europa: wisselende overheersende regimes in de Baltische Staten; Italiaanse muziek 1922-1943; Compositrices; L'égalité en acte; Sissi & Schönberg.


Door haar persoonlijke contacten, als uitvoerend musicus, kan Fie Schouten u kennis laten maken met muziek en achtergrondinformatie waarmee u doorgaans niet in aanraking komt. Elke lezing wordt afgesloten met een live gespeeld werk.

Na afloop van elke lezing ontvangen de cursisten een overzicht met alle links en namen van de stukken die in de colleges live ten gehore zijn gebracht, en van de fragmenten die digitaal zijn afgespeeld.

 

Vrijdag 4 februari 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 97,00
Mw. F. (Fie) Schouten
13:00 - 15:00
Locatie: Jeruzalemkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
F. (Fie) Schouten
F. (Fie) Schouten