Bestellijst

Geen bestellingen

Mens en maatschappij

Van bies tot centrum van de Nederlandse vloerbedekkingsindustrie

U krijgt uitleg over de wordingsgeschiedenis van het huidige Nederland, met zijn diversiteit aan cultuurlandschappen, door menselijk ingrijpen in de afgelopen duizend jaar zo gevormd en de gevolgen daarvan voor Nederland in het algemeen en Genemuiden in het bijzonder. Een enorme vloerbedekkingsindustrie is in Genemuiden te vinden. De start hiervan: de komst van de bies, als gevolg van het ontstaan van de Zuiderzee. 

Meer informatie
Vrijdag 29 juli 2022
1 les van 6 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 30,00
Dhr. T. (Tiem) van Dalfsen

Deze dag wordt door U3L in samenwerking met de bibliotheek Zwarte Waterland georganiseerd. Zij stellen 't Olde Stadhuus Genemuiden ter beschikking voor de lezing, die van 10.00-12.00 wordt gehouden. Éen kop koffie inbegrepen.
De cursist dient zelf voor de lunch in of rondom Genemuiden te zorgen.
Rondleiding in en door het Tapijtmuseum , een paar straten vanaf 't Olde Stadhuus van 13.30-16.00 uur. Rond 15.30 wordt een kop koffie geserveerd.

10:00 - 16:00
Locatie: Olde Stadhuus (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Geluk
Geluk
Cursuscode: ZW22-22

Geluk
Mensen zoeken ‘geluk’. In hun zoektocht daarnaar staan ze voor een veelheid aan keuzen. Wat zijn de juiste? Deze cursus gaat hierover. Allereerst komt een aantal klassieke en modernere filosofen hierover aan het woord. Vervolgens kijken we naar modern wetenschappelijk onderzoek over dit onderwerp. Hoe wordt ‘geluk’ gemeten? Hoe is het verdeeld in de wereld? Geluk blijkt voor 40% genetisch bepaald te zijn, voor 10% door omstandigheden van buiten en voor 50% door ons eigen denken en gedrag. Geluk hebben we dus voor een belangrijk deel in eigen hand. Over deze 50% gaat het vooral in deze cursus

Meer informatie
Dinsdag 2 augustus 2022
1 les van 4 uur en 45 min aanvangstijd 10:30
Prijs: € 55,00
Dhr. prof. dr. F. (Frank) Kortmann

Er wordt door de Jeruzalemkerk een eenvoudige lunch verzorgd.

10:30 - 15:15
Locatie: Jeruzalemkerk (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >