Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZW22-33

Mensenrechten

Mensenrechten
Cursuscode: ZW22-33

Mensenrechten hebben rechtstreeks invloed op ons dagelijks leven en onze omgeving.  Zaken als demonstratievrijheid, politie optreden, overbrengen van in het VK asiel zoekende vluchtelingen naar Rwanda, toeslagenaffaire, bodemdaling/gaswinning Groningen, ze hebben allemaal te maken met mensenrechten en hun geldigheid hier en in de wereld om ons heen.
Mede aan de hand van het dagelijkse nieuws en persoonlijke ervaringen als rechter wordt u meegenomen in de invloed van mensenrechten en hun toepassing door het Straatsburgse Hof.
Ook komt aan de orde waarom mensenrechten zijn vastgesteld, wat de reden is dat de nationale overheid ook aan die rechten is ondergeworpen en wat de rol van de onafhankelijke rechter is, zoals nu tevoorschijn komt in een land als Polen.

Dinsdag 20 september 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 105,00
Dhr. B. (Bert ) Maan
10:00 - 12:00
Locatie: Jeruzalemkerk (klik hier voor de adresgegevens)
B. (Bert ) Maan
B. (Bert ) Maan
Na afronding van de studie Nederlands recht in Utrecht en na het volgen van de opleiding voor de rechterlijke macht, werd mr. Maan in 1976 benoemd tot rechter en later tot vice president in de Bredase rechtbank. Eind 1992 werd hij benoemd tot president van de rechtbank Zwolle-Lelystad,. Na zijn terugtreden in 2006 fungeerde hij als raadsheer in de gerechtshoven Amsterdam en Arnhem-Leeuwarden en was hij lid van de Accountantskamer in Zwolle. Vanaf 1993 is hij frequent opgetreden als expert voor de Raad van Europa op het gebied van rechterlijke organisatie, training en opleiding in landen als Oekraïne, Noord Macedonië, Kosovo, Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Roemenië, Montenegro, Moldova, Bosnië-Herzegovina, Turkije, Servië. Op uitnodiging van het Londense AIRE Centre heeft hij vele cursussen gegeven op het gebied van mensenrechten in de westelijke Balkan. Dergelijke cursussen gaf hij ook in het kader van door de Europese Unie gefinancierde projecten in de Russische Federatie, Noord Cyprus, Moldavië en Servië