Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: ZW23-02

Onze omgang met de oorlog - en ander pijnlijk verleden

Onze omgang met de oorlog - en ander pijnlijk verleden
Cursuscode: ZW23-02

Twee jaar geleden heeft premier Rutte excuses aangeboden voor de collaboratie van de Nederlandse staat met de nazibezetter bij de deportatie van de joden. Laat, maar beter laat dan nooit - of te laat, want inmiddels gratuit? Tweemaal bracht de Nederlandse tv een serie over de bezetting uit - een halve eeuw geleden met Lou de Jong, recent met Rob Trip. Een verschil van dag en nacht.
En hoe gaan wij om met andere pijnlijke hoofdstukken uit het nationale verleden? Met het falen van Dutchbat in Srebrenica? Met ons militaire optreden in Indië? Met onze rol in de slavenhandel tijdens de Gouden Eeuw? Ja, die term 'Gouden Eeuw': kan die nog wel?
Wat deugt er in ons verleden eigenlijk nog? Blijven straks alleen de hunebedbouwers over? Na een prikkelende voorzet is er discussiestof te over.

Dinsdag 21 februari 2023
1 les van 5 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 80,00
Dhr. T. (Thomas) Von der Dunk

De studiedag wordt gegeven in 2 dagdelen van 2 uur. Op deze dag wordt voor een eenvoudige lunch gezorgd.

10:30 - 15:30
Locatie: Stadkamer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Thomas) Von der Dunk
T. (Thomas) Von der Dunk
Thomas von der Dunk (Soest 1961) is cultuurhistoricus. Sinds 2002 is hij gevestigd als zelfstandig publicist en politiek commentator. Hij schrijft in tal van wetenschappelijke tijdschriften over thema's uit de Nederlandse, Duitse en Europese architectuur- en cultuurgeschiedenis van de zestiende tot de negentiende eeuw, en in kranten, weekbladen en vaktijdschriften over actuele onderwerpen uit de nationale en internationale politiek.